Η αιώνια μόδα του μαύρου κολάν

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, όποιο δρόμο και αν διαβείς δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις γυναίκα από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη που να μην έχει στην ντουλάπα της ένα κολάν. Και κυρίως το απλό μαύρο κολάν.

Μπορεί να φαίνεται ότι είναι η μόδα της τελευταίας δεκαετίας, αλλά το κολάν ήταν στη μόδα από τον 14ο αιώνα. Δεν το περίμενες;

Κι όμως τον 14ο αιώνα τα κολάν υπήρχαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και σήμερα. Μόνο που τα χρησιμοποιούσαν οι ιππότες της Σκωτίας ως πανοπλία . Έτσι συνέχισε και τον 15ο και τον 16ο αιώνα στην Ευρώπη με την χρήση επικουρικού ρόλου, κυρίως για να κρατιούνται ζεστά τα σώματα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι των Ρώσων , που ξεκίνησαν να φτιάχνουν κολάν από μαλλί. Τον 19ο αιώνα το κολάν ανήκει πλέον σε όλους.

Την δεκαετία πλέον του 60 το κολάν είναι το απόλυτο “must”. Γίνονται κάτι σαν θρησκεία. Τη δεκαετία το 80 παίρνουν και επίσημα την θέση τους στο χώρο της αερόβιας γυμναστικής.
Από τα 90s τα κολάν κατάφεραν να εδραιωθούν. Από τα γυμναστήρια πέρασε στις πασαρέλες και ξεκίνησε να φοριέται από τα μεγαλύτερα ονόματα του πλανήτη.

Κάποιες γυναίκες φοβούνται και δεν τολμούν να φορέσουν κολάν με πολλά χρώματα ή σχέδια και επιμένουν στο μαύρο. Ποιος είπε όμως ότι το μαύρο είναι ξεπερασμένο; Μάλλον το αντίθετο. Το μαύρο συνεχίζει και παραμένει στην κορυφή ως το πιο κλασσικό εξελιγμένο χρώμα.

Από τα απλά μαύρα κολάν που πάντα και παντού θα βρεις, έρχονται να προστεθούν τα μαύρα αστραφτερά, τα δερμάτινα, με τα κορδόνια, με τα σκισίματα, με διαφάνειες κολάν. Μοναδικά καινούργια σχέδια για όλα τα γούστα, για όλες τις περιστάσεις, για όλες τις ώρες! Μέχρι και σήμερα τα κολάν δεν έχουν πάψει ούτε λεπτό να κυκλοφορούν και οι γυναίκες δεν έχουν πάψει ούτε λεπτό να τα αγοράζουν. Από το απλό καθημερινό, μέχρι το αστραφτερό το βραδινό.

Γιατί θα αναρωτηθείς..
Η απάντηση είναι απλή. Άνετο, πάει με όλα, όλες τις ώρες της μέρας.

Αν θέλεις και εσύ να ακολουθήσεις την τρέλα του κολάν, και να βρεις το ιδανικό εξερεύνησε το site μας ή επισκέψου το κατάστημα μας για την καλύτερη σου αγορά.

Βρες όλα τα γυναικεία κολάν στο Chica.. Ήρθε η ώρα να εξελιχθείς!!