Ολόσωμες φόρμες: Jumpsuits, Rompers, Playsuits (Διαφορές)

Θέλω να πάρω μια ολόσωμη φόρμα, πως να την ψάξω στο Internet; Έχω ακούσει για jumpsuit, playsuit και romper. Ποια η διαφορά τους; Συχνά υπάρχει μια σύγχυση ανάμεσα στους 3 αυτούς όρους γυναικείων ρούχων. Παρακάτω σας εξηγούμε ποιες είναι οι διαφορές τους.

Για αρχή να ξεκαθαρίσουμε πως τα jumpsuit είναι οι ολόσωμες φόρμες. Δηλαδή τα ρούχα που έχουν μακρύ παντελόνι, ενώ το πάνω μέρος μπορεί να έχει οποιοδήποτε μήκος μανίκι. Από την άλλη, οι ολόσωμες φόρμες σορτς (κοντό παντελόνι) ονομάζονται Rompers ή Playsuits. Οστόσο η διαφορά των δύο τελευταίων δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Από τη μεριά της αμερικάνικης ηπείρου θεωρείται πως τα rompers με τα playsuits αναφέρονται στο ίδιο ρούχο, μόνο όταν τα φοράνε μικρές ηλικίες ονομάζονται playsuits ενώ όταν τα φοράνε γυναίκες ονομάζονται rompers. Στην ευρωπαϊκή πλευρά τώρα, ένα jumpsuit ή ένα romper υποδηλώνουν κάτι πιο ώριμο και αριστοκρατικό φυσικά με τη διαφορά της ολόσωμης φόρμας στο μήκος του παντελονιού. Αντίθετα το playsuit αντικαθιστά τα γυναικεία ολόσωμα σορτς ως προς τα πιο παιχνιδιάρικα χρώματα και σχέδια.

Ωστόσο, μιας και δεν υπάρχει σχεδιαστική λεπτομέρεια που να καθορίζει αποκλειστικά το ρούχο με έναν από τους δύο όρους, είναι στην ευχέρια του σχεδιαστή αν θα χρησιμοποιήσει τον όρο romper ή playsuit για το ρούχο που θα σχεδιάσει.

Βρείτε στο Chica όλα τα νέα σχέδια σε ολόσωμες φόρμες