Little Black Dress

Το μικρό μαύρο φόρεμα (Little Black Dress) είναι ένα βραδυνό ή καθημερινό μαύρο φόρεμα, σε απλή γραμμή και συχνά (αλλά όχι πάντα) μίνι. Για την ιστορία, η αρχική ονομασία του “little black dress” ξεκινάει από το 1920 και τους σχεδιαστές τις Coco Chanel να προορίζουν με τον όρο αυτό τα γυναικεία φορέματα που θα έχουν για χρόνια εντός μόδας, ευέλικτα, οικονομικά, προσιτά στο ευρύτερο κοινό και σε ουδέτερο χρώμα. Ο όρος είναι πλέον τόσο γνωστός όπου απλά αναφέρεται και ως “LBD”.

Το μικρό μαύρο φόρεμα θεωρείται απαραίτητο για κάθε γυναίκα από όλους τους σχεδιαστές και blogger. Θεωρείται πως είναι κανόνας της μόδας και πως κάθε γυναίκα πρέπει να έχει ένα απλό, κομψό μαύρο φόρεμα που θα μπορεί να φορέσει σε κάθε περίσταση. Το μικρό μαύρο φόρεμα μπορεί να φορεθεί με σακάκι και μποτάκια καθημερινά στη δουλειά, ή να συνδυαστεί με κοσμήματα και αξεσουάρ για την βραδυνή έξοδο.

Επειδή ο όρος “μικρό μαύρο φόρεμα” ορίζει ένα ρούχο που θα είναι για πάντα στη μόδα και θα φοριέται όσες σεζόν κι αν περάσουν, το φόρεμα ιδανικά θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό. Ένα μαύρο φόρεμα που είναι σχεδιασμένο βάση της τρέχουσας τάσης της μόδας δεν αρμόζει στον όρο, γιατί σύντομα θα δείχνει παλιό.

Ανακαλύψτε όλα τα μαύρα φορέματα στο Chica Clothing